Confluència Jove és l’espai plural que neix de la voluntat de canvi per a cada poble, cada ciutat i al nostre país. Ens reivindiquem com a radicalment rebels en un món que ens posa en qüestió cada un dels projectes de vida que tenim les persones joves. Contra el model d’unes elits financeres transnacionals que ens venen la vida, ens volem erigir com a punt de trobada per a totes les joves feministes, ecologistes i anticapitalistes que volen actuar per transformar la realitat que ens envolta. No hi ha alternativa: ens hem d’organitzar si volem fer-nos escoltar.

Per què?

Després una crisi econòmica que ens ha moldejat com a persones, després que totes les promeses de vides perfectes amb què ens havien criat es tornessin mentida, ha arribat el moment de mobilitzar-nos. Creiem que la incidència política és la manera més directa per a què ens escoltin: som hereves de les indignades, perquè ningú no ens representa, i anem un pas més enllà i diem que només nosaltres ens representem. Per això volem ser la veu de la joventut de l’esquerra transformadora catalana.

Com?

L’eina de transformació de la realitat per a nosaltres és clarament el municipalisme, perquè no ens entenem a nosaltres mateixes ni a les nostres societats sense el paper clau que hi juguen els nostres pobles i ciutats. És des d’allà d’on volem articular propostes que lliguin amb les lluites feministes, climàtiques i de canvi social que bateguen a les nostres societats. Volem fer una xarxa d’aliances, tant amb moviments socials com amb espais germans, a Catalunya, a l’Estat i a nivell internacional perquè entenem la fraternitat com a un indispensable: no serem lliures si les nostres germanes no ho són. Aconseguir una llibertat justa i igualitària, entesa com l’emancipació de totes les identitats dissidents, des de la comunitat LGTBIQ+ fins a les comunitats racialitzades passant per l’apoderament de la gent comuna, és el nostre objectiu.

Amb qui?

Confluència Jove vol ser l’espai referent per a totes les joves que s’identifiquen amb els valors, les lluites i les idees que defensa Catalunya en Comú i Podem. Som hereves d’organitzacions pre-existents amb tradició històrica, com la Joventut Socialista Unificada o la Joventut Comunista de Catalunya, i també de representants de l’associacionisme juvenil més actual, com Joves d’Esquerra Verda, la Joventut Socialista Unificada de Catalunya o el Cercle Jove de Podem. Però, i encara més important, som i volem ser la veu de les joves que creuen que la unió de les esquerres més enllà d’objectius electorals és l’única manera d’avançar. 

Què?

Volem deixar enrere els vells partits per construir un front comú d’emancipació amb mirada juvenil. I tu, vols confluir amb nosaltres?

Espais de participació

Espais de presa
de decisions i debat