Vivim una situació d’autèntica crisi sanitària i econòmica a escala mundial que ens ha de posar a totes a l’altura de les circumstàncies i deixar a un costat la individualitat per donar pas a la responsabilitat col·lectiva. És ben sabut que quan totes posem l’esforç en remar cap a la mateixa direcció, les coses canvien, es transformen o saturen. Donada la situació actual, tots els esforços han d’anar dirigits a frenar aquesta pandèmia i, a protegir el sistema sanitari en tota la seva globalitat.

Infermeres, metgesses, personal de neteja, personal de l’hostaleria, de cuina… són ara mateix, conjuntament amb els farmacèutics, els treballadors d’establiments alimentaris o d’altres funcionaris de l’estat els que ens “sostenen” i vetllen pel nostre benestar i cura malgrat les dificultats que s’estan trobant: manca de recursos, cansament, pressió assistencial i emocional, sensació d’impotència davant la insuficiència de personal que fa treballar, a contratemps i contrarellotge, tot traient les forces que afloren del més animal de tots els instints, el de supervivència. I, és que moltes de les persones que en aquests moments estan a primera línia d’aquesta batalla fa dies que treballen sense descans suplint als seus companys. 

És per això que és important fer cas a les recomanacions i evitar el màxim les relacions socials. No és per tu, és pels altres, pel bé comú.  És el lema que caracteritza la situació actual. No podem fer caure el mur que en aquests moments ens protegeix del perill. Protegim-lo i actuem correctament. Fem-nos responsables de pal·liar aquesta situació perquè no tingui conseqüències majors. Fem possible que l’assistència sanitària arribi a qui hagi d’arribar per tal que no hàgim de lamentar la pèrdua de vides, gestionem bé els recursos i fem un gran esforç sent empàtics. El bé comú està en mans de totes. És el moment de reconvertir comportaments i actituds. És el moment d’aprendre, de ser més humans, d’actuar amb humanitat.

Laura Oliva

Coportaveu de Confluència Jove

Manresa, 16 de març de 2020

Categories:

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *