Ahir ens vam assabentar que el Grup Parlamentari de Ciutadans ha proposat eliminar el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Des de Confluència Jove volem expressar el nostre més absolut rebuig a aquesta iniciativa i instem el Parlament de Catalunya a posicionar-se a favor del Consell i a blindar tots els drets de l’associacionisme juvenil. El CNJC és una plataforma que engloba les principals entitats juvenils i consells locals de joventut de Catalunya. Des de la seva creació el 1979, el Consell ha esdevingut un mecanisme imprescindible per fomentar la participació juvenil i fer valdre els interessos de la gent jove enfront l’adulcentrisme i el poders públics. En aquests anys, la seva tasca ha sigut fonamental per a la consolidació de l’activitat associativa juvenil a Catalunya.

Amb 40 anys de feina, el Consell ha demostrat el seu compromís ferm amb la defensa dels drets de les persones joves i el foment de la cohesió social i territorial. Entre d’altres, han lluitat contra el servei militar i en favor de l’objecció de consciència, i han reivindicat l’accés a l’habitatge, a la salut i a l’educació pública i de qualitat per a totes. Actualment, el CNJC està incidint en la prevenció del suïcidi juvenil (la primera causa de mort entre les persones joves a Catalunya) i està treballant per acabar amb la precarietat laboral i habitacional juvenil i avançar cap a un model social feminista i antiracista.

Amb aquesta proposta, el Grup Parlamentari de Ciutadans pretén fer desaparèixer del mapa un espai d’acció juvenil amb una trajectòriamarcada per incomptables lluites i millores de la vida del jovent. Aquests constants atacs frontals cap als drets de l’associacionisme català ens recorden a èpoques passades, on l’associacionisme era perseguit i s’havia de practicar en la clandestinitat. Per aquest motiu, volem deixar clar que el CNJC ens tindrà sempre al seu costat. Per les que hi eren, per les que hi son i per les que vindran:

No passaran.

Confluència Jove

Categories:

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *