Les joves catalanes hem estat les grans oblidades durant anys pel Govern de la Generalitat. Amb una taxa d’atur del 27,3% que segueix pujant, la nostra capacitat d’emancipació és del 20%, de les més baixes d’Europa. Aquesta situació s’ha agreujat encara més durant la pandèmia del coronavirus. Les nostres vides han estat precaritzades encara més, cosa que es suma a la culpabilització de ser els majors agents de contagi d’una malaltia de la qual tota la societat n’és també víctima. És necessari un Govern que ens tingui en compte també com a ciutadanes dignes de rebre atenció i ser destinatàries d’iniciatives institucionals. 

Les joves hem viscut dues crisis encadenades, la de l’any 2008, que va afectar el sector financer i econòmic, i l’actual crisi generada per la pandèmia. Més enllà de les especificitats i les causes de les crisis, la realitat és que ja són dues les generacions perdudes al nostre país. Per això és urgent el suport a les nostres joves i la seva emancipació, tant en el medi urbà com en el medi rural. La nostra societat no es pot permetre prescindir del futur, i el futur recau en la joventut. Donar suport les nostres joves no és un objectiu, sinó una prioritat per a poder avançar com a societat.

Creiem que el jovent català necessita una proposta política forta i real per revertir totes les formes de precarietat que estem vivint. Ha arribat un moment que ja no estem només precaritzades en l’àmbit laboral, sinó també a escala vital en tots els nivells de les nostres vides. Davant d’això, l’únic partit que ens pot defensar veritablement a la Generalitat, i que a més ho ha demostrat a altres institucions com als ajuntaments que governem i a l’Estat, amb especial èmfasi al Ministeri de Treball amb Yolanda Diaz al capdavant, ha estat En Comú Podem. Les joves hem construït un programa pensat des de i per a revertir la nostra situació actual: crear un pla de xoc contra l’atur juvenil, acabar amb tots els tipus de precarietat laboral, abaratir els preus del transport públic, dedicar dotacions joves d’habitatge públic, seguir rebaixant les taxes universitàries per caminar cap a la gratuïtat, crear residències universitàries públiques, implementar la figura de les beques salari i aplicar de forma completa el programa de Garantia Juvenil. 
És per això que des de Confluència Jove fem una crida a tot el jovent català per anar a votar aquest 14 de febrer per En Comú Podem amb la Jessica Albiach. Perquè, jove: el futur depèn de tu!

Categories:

Tags:

Comments are closed